ŠTO SU REVITALIZANTI

A9R16DF11

Riječ REVITALIZATION® znači Revitalizacija, a REVITALIZANT® znači Revitalizanti.

REVITALIZATION® je tehnologija za obnovu i jačanje tarnih površina dijelova automobila i mehanizama izravno tijekom njihova rada. Ova tehnologija povezana je s primjenom proizvoda koji sadrže nanokomponente REVITALIZANT®. REVITALIZANT® je nanotehnološki spoj, aditiv za ulja, maziva i ostalo. Razvila ga je XADO Chemical Group. 
REVITALIZANT® i REVITALIZATION®  su registriane trgovačke marke za dobra i usluge.

A9R16B5.jpg

1 Habanje i trošenje radne površine

Kako bi došlo do kvara, dovoljno je imati ogrebotinu ili krhotinu nastalu utjecajem neke čvrste strane čestice (prašina, prljavština ili iver). to područje postaje zona goleme površinske aktivnosti. Pojavljuje se na mjestima gdje su atomima metala narušene kemijske veze, koje onda slabe i otkidaju se od matrice kako se opterećenje povećava. Metal se počinje lagano kidati.

A9R16B7.jpg

2 Početak procesa REVITALIZATION®

REVITALIZANT® dolazi na radnu površinu skupa s lubri-kantom. REVITALIZANT® počinje djelovati točno u zoni najvećeg habanja, jer je tamo dovoljno suviška energije za počinjanje procesa REVITALIZATION®, a atomi me-tala posjeduju najveći broj nekompenziranih veza. te veze, poput magneta, hvataju i drže gradivni materijal, REVITALIZANT®, upravo u područjima habanja.

 

A9R16B9.jpg

3 Stvaranje novog premaza

Nekoliko minuta nakon početka procesa REVITALIZATION® na mjestu gdje je bila ogrebotina pojavljuje se keramičko-metalna zakrpa. zona goleme aktivnosti nestaje. energetski procesi se stabiliziraju, staje rast keramičko-metalne zakrpe.

A9R16BB.jpg

4 Dovršetak površinske modifikacije

Zbog difuzije zaštitnog sloja u metal,stvara se izuzet-no čvrst stupnjevit keramičko-metalni premaz jedin-stvenih radnih svojstava.

Prijava na newsletter

 GUMBlogo

GUMB d.o.o. Splitska 10B, Osijek | +385 (0) 95 600 700 5 | prodaja@gumb.eu

 designer17